
جراحی دستگاه گوارش (معده، روده بزرگ، کیسه صفرا، پانکراس و مجاری صفراوی)
دکتر علی ستایش جزو یکی از برترین جراحان در این حوزه می باشند و با مشاهده علائم سرطانی در دستگاه گوارش درمان را شروع نموده و در صورت نیاز دستگاه گوارش ( معده، روده بزرگ، کیسه صفرا، پانکراس و مجاری صفراوی) را با جراحی درمان خواهند نمود. در ادامه بیشتر به توضیح در این بیماری می پردازیم.
بهتر است قبل ا پرداختن به مطلب جراحی گوارش یک نیم نگاهی به دستگاه گوارش داشته باشیم.
دستگاه گوارش چیست؟
دستگاه گُوارش یکی از دستگاههای فعال در بدن انسان و بعضی از جانداران است. این دستگاه در انسان و مهرهداران به صورت لولهی گوارشی، و در جانوران تکامل نیافته مانند کیسهتنان از جمله هیدر، شقایق دریایی و عروس دریایی به صورت کیسه گوارشی وجود دارد. باید توجه داشت که دستگاه گوارش در جانوران براساس نوع غذایی که میخورند به شکلهای مختلفی وجود دارد. اما به طور کلی دستگاه گوارش آنها از چهار بخش بلع، گوارش مکانیکی و شیمیایی، جذب و دفع تشکیل شدهاست. بعضی از جانوران که به صورت انگل زندگی میکنند مانند کرم کدو اصلاً دستگاه گوارش ندارند و به طور مستقیم و با عمل انتشار مواد غذایی تجزیه شده را از طریق پوست وارد بدن خود کرده و مورد استفاده سلولهای خود قرار میدهند (مثل کرم کدو).
اجزا سیستم گوارش
دستگاه گوارش انسان که از دهان تا مقعد امتداد دارد، از لولهی گوارشی و غدههای گوارشی تشکیل شدهاست و حدود هفت متر طول دارد. غدد گوارشی شامل غدههای بزاقی، غدههای دیواره ی معده و روده، پانکرآس و کبد است. لوله ی گوارشی نیز شامل دهان، حلق، سرخنای (مِری)، معده، روده ی باریک، روده بزرگ و راستروده میشود.
هر چیزی که وارد معده میشود با آنزیمهای درون معده مخلوط میگردد تا با اجزا سادهتری تجزیه شود. سپس این مخلوط از معده خارج شده و به رودهها میرود تا از آنجا، مواد غذایی تجزیه شده جذب جریان خون شوند. مواد غذایی تجزیه شده از طریق جریان خون به سرتاسر بدن میروند و در اختیار یاختههای بدن قرار میگیرند تا در آنها مصرف شده و یا ذخیره شوند. اجزای غذایی که جذب نمیشوند از بدن دفع میگردند.
انواع شیوه های جراحی دستگاه گوارش
انجام عمل جراحی دستگاه گوارش به روش سنتی جراحی باز یا اینکه میتواند از روش جراحی لاپاروسکوپیک این عمل را انجام داد. به روش سنتی جراحی باز یا اینکه میتواند از روش جراحی لاپاروسکوپیک این عمل را انجام داد.